Costa rica --- of toch niet..
Door: Douwe
Blijf op de hoogte en volg Douwe
09 Maart 2008 | Nederland, Amsterdam
Costa Rica:
Dit keer hebben we geen havenbezoek gedaan aan Costa R
ica, dit ging helaas niet door.!
Ik zal in het kort uitleggen hoe dat tot stand is gekomen.
Na ons vertrek in het prachtige Aruba!! 2 weken geleden, zijn we gaan varen richting costa rica.
na eerst anderhalf week op zee hebben te gezeten, waarbij we ook een drugsbootje hebben aangehouden,maar helaas weer nix aangetroffen op het bootje,
Maar dit heeft een hele dag geduurt, van s'ochtends vroeg 8 uur, tot aan 7 uur in de avond. het ging om een bootje uit Honduras.
na deze vondst zijn we verder gaan varen, totdat we te horen kregen, dat datzelfde bootje die octend daarop bleek te zijn gezonken naar de bodem!
Het was ook een oud wrak! maar wij hoefden hiervoor niet terug naar het bootje voor de drenkelingen op te halen, want dat deed de kustwacht al.
Maar het was wel spannend, want diegenen die een opleiding hebben gehad voor 2 machinegeweren, moeten dan op post komen, en de boel in de gaten houden.
Laat ik die opleiding nou hebben gehad :-) dus ik mocht lekker buiten staan, terwijl de rest van de bemanning binnen in het schip moest blijven wachten.
Tot zover, gingen we dus verder met de reis, tot aan, de afgelopen woensdagavond, toen kregen we te horen, dat er in Venuzuela, columbia en eqaudor ongeregelheden waren gebeurd,
Wat heeft onze " grote vriend ' chavess.. weet niet hoe je zijn naam schrijft, zijn hele marinevloot de zee op gestuurd richting de nederlandse antillen,
oftewel in ons, nederlands gebied. dit was niet goed, we moesten hals over de kop terug naar de antillen gaan, hebben de hele nacht doorgewerkt, en het hele schip in gereedsheidsgraad 1 gebracht.
Dit betekend, dat we de hele boot op scherp hebben gezet, dat als er wat mocht gebeuren dat we ons maximaal konden verdedigen en aanvallen!
Nou was de bedoeling, dat we snel naar Curacao zouden terugkomen, om daar voor 4 weken voedsel en brandstof te laden.. we zouden dus 4 weken op zee zitten!
En daar had natuurlijk niemand zin aan, en helemaal niet aan misschien wel aankomende 'oorlog' op zee!!
Gelukkig is het vrij snel een beetje gesust tussen die landen, en onze vriend heeft zijn vloot weer naar binnen gehaald!
Dus nu zijn we gisteren aangekomen in Curacao en blijven nu hier tot dinsdagochtend 9 uur..
Op naar Bonaire, waar we aankomende zondag arriveren :-)
Voor de rest gaat alles prima met mij :-) weinig andere dingen beleeft, vandaag de wacht lopen, en morgen even de stad in. en dan vertrekken we haast ook alweer.
Ik hou jullie op de hoogte!
Groetjes Douwe.
Dit keer hebben we geen havenbezoek gedaan aan Costa R
ica, dit ging helaas niet door.!
Ik zal in het kort uitleggen hoe dat tot stand is gekomen.
Op naar Bonaire, waar we aankomende zondag arriveren :-)
Ik hou jullie op de hoogte!
Groetjes Douwe.
09 Maart 2008 - 21:14
Lisanne:
Ah nu heb ik een beetje door wat je zoal doet hihi.
Echt super dat je dit allemaal mag meemaken :D
Lisanne (Galama) -
09 Maart 2008 - 21:58
Marrit!:
Hoop dat de rest van de 4 maand weer gewoon lekker 'vakantie' vieren voor je is! Het oorlog gebeuren hoeft voor mij niet zo nodig:p
Rustig aan pop! Tuut Marrit -
10 Maart 2008 - 09:29
Marye Monsma:
Douwe!! Wat fantastisch om deze mail van je te ontvangen!
Ik had geen idee van dit bijzondere, verantwoordelijke (!) avontuur. Geniet van deze maanden, ik lees graag meer:)
Groetjes, dikke tuut
Marye
ps. Wat zie je er goed uit!! -
10 Maart 2008 - 09:46
Rianne:
Hej Douwe! ik heb liever dat je gewoon op je handdoekje van de zon gaat genieten hoor!!Gelukkig is het met een sisser afgelopen, al schrokken we wel van die berichten! Geniet nog even van curacao en dan naar bonaire!! Gr. Rianne (&Sander) -
10 Maart 2008 - 09:50
Riny:
hey Douwe, ben blij weer even wat van je te horen!! Was toch wel schrikken die telefoontjes van je afgelopen zaterdag, wie had dat nou gedacht!! hopenlijk was het een eenmalig incident en is het nu verder genieten en aftellen, nog 7 weken tot Marrit komt, toch?? Rustig aan en liefs uit Workum.
Riny -
10 Maart 2008 - 10:09
Hinke:
Hey Douwe...
Het werd wel eens tijd om ook een berichtje achter te laten! Leuk om te lezen wat je daar allemaal mee maakt, Super! Wel spannend, bijna oorlog op zee! Veel plezier!
Groetjes hinke -
10 Maart 2008 - 10:17
Wendy:
heey douwe!!
lang niet gesproken, maar wel heel leuk dat je me ook deze website van jou hebt gemaild!!
vind het erg leuk om je aan de andere kant van de wereld een beetje te volgen.
hey rustig aan, geen gekke dingen doen daar op zee, en ik lees de verhalen wel weer eens.
groetjes wendy -
10 Maart 2008 - 14:58
Benny:
hey douwe brother zo te horen vermaak je je daar wel, mooi man! tis daar op het heden beter vertoefen dan hier!
nou maak er het beste van en ik lees wel weer alst wat hest metmaakt
mazzels
benny's -
10 Maart 2008 - 18:11
Adb:
het is chavez whaha maar het lijkt er wel op maare vet man dat jum hele schip gevechtsklaar word gemaakt bam bam bam pak ze doekoe...oja heb ook een nieuwre auto gekocht maar horen wel ff via msn of tel laters mattie -
10 Maart 2008 - 20:19
Rocky:
hey douwe dabbert !! hoe ist met schiefke ?? zo te lezen allemaal wel goed en spannend hey dat gedoe met die chavez zo schrijf je dat hahahah.. je hebt t wel goed naar je zin he.. bij mij gaat alles ook prima zit nu op de van speijk en kom jullie aflossen 29 juni vertrek dan voor 5.5 maand naar het zelfde gebied met als eind bestemming miami.. heb t hier ook wel naar mn zin bemanning is top zit nu in noorwegen tot eind maart.. en kan je vertellen t lijkt hier godver wel de 7e hemel man heb nog nooit zo veel mooie vrouwen bij elkaar gezien !! kom er alleen niet tussen, snap er niks van hahahaha.. hey gaat je goed maat en we houden contact want alles bij elkaar opgeteld zie ik je bijna een jaar niet.. gaat je goed maat en de groeten aan die kleine adhder (lenny) hehehe.. tot laterssssssssss, stephan.. -
10 Maart 2008 - 20:38
Jesse:
Aaah die Doekoe!!!
Maasterlijk daaro , daar doe je t voor toch.. leuk verhaaltje trouwens, ik spreek je jongen!! Zonse
Gr -
10 Maart 2008 - 22:20
Abeee:
Doekoeeeeeee hiepieeee jonge!!
hevig die foto's allemaal man! leipe shit vreet je daar allemaal uit.. die met die karretje in de bosjes :D geweldig!! heb je ook al weer veel te lang niet gesproken maar komt vast wel goed.. En doe Chavèz de groetjes van me zeg m maar dat ik wel weer eens op de koffie kom
he ghaleddddd laterrrrrrrr
dikke tut uit Bolsward -
11 Maart 2008 - 16:16
Han:
Hee Douwe jonge,
Spannende ontwikkelingen daaro, dan is het wel echt menes! Zeker weten dat jum dat bootje niet naar de bodem hebben geknald?? Vertellen het niet verder hoor ;)
Met al die actie daaro is het vast snel half juli ouwe pik! We blijven je volgen gozerr hou je taai.
Groet, Han -
11 Maart 2008 - 16:21
Han:
Hee Douwe jonge,
Groet, Han -
11 Maart 2008 - 18:47
Jasmijn:
Hee Douwe!!
Leuk om ff te lezen wat je doet;) Mooi dat alles goed gaat daar, veel plezier daar verder!!!
Groetjes Jasmijn -
11 Maart 2008 - 22:17
Hette-Peter De Boer:
Hey Douwe,
Ik hoorde dat je met een paar huisgenoten van mij hebt gesproken hier op Curacao. Wat toevallig. De wereld is dan opzich weer klein. Ik las dat je ook al weer van het eiland af bent richting Bonaire.
Dus bij de Marine! Kom je ook nog es ergens. Bevalt het goed?
Ik verblijf hier van 1 feb 08 tot 1 juli 08 op Curacao. Loop hier stage bij een architectenbureau. Vermaak met hier overigens prima.
check overigens: www.hettepeter.waarbenjij.nu
Hette
17 Maart 2008 - 13:08
Foppe,Lolkje Willem:
hoi Douwe jij ook nog van hartelijk gefeliciteerd met de trouwdag van je ouders je bent er wel niet maar dan doen we het zo maar even wij gaan er van avond even heen, hoe is het verder daar alles goed.en waneer ben je weer in curacao wat willem en een paar maten van hem gaan van 16 tot23 april naar coracoa weant een maat van hun loopt stage en daar zouden ze heen we wensen je nog plezier daat op zee .
de groetjes uit sondel -
18 Maart 2008 - 20:56
Tjalling:
Hey Douwe.Hoe ist?Zo te zien hest het best naar dien zin?Bitsie dobberen bitsie zonne!Potje bier erbij lekker hoor!haha grapke.Ben blij dat je het er nog naar je zin hebt.Maar we zijn nu al druk bezig in ons huuske en het schiet al lekker op.Ik stuur binnenkort nog wel wat foto's van de vorderingen op via de Mail.En die dvd van Tanja mut ik nog een kopietje van maken.voor de rest heb ik ook niet zoveel te melden.Ik hoor nog wel?
Harre Tjalling